Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 februarie 2015

Activitati educative 26.02.2015 (Cum sa curatam cuticulele)

26.02.2015   SERVICII NOI LA BIBLIOTECĂ

LADY’S CLUB

Pentru atragerea unui număr cât mai mare de utilizatori la activităţile Bibliotecii „Nicolae Iorga” din comuna I.C. Brătianu, începând cu 5 FEBRUARIE 2015, BIBLIOTECA “NICOLAE IORGA” a iniţiat un serviciu nou de bibliotecă, pentru toate doamnele care îşi doresc să iasă din cotidianul zilnic, să socializeze şi să culeaga informaţii.
Astăzi, joi – 26.02.2015, în cadrul serviciului „Lady’s club” am socializat, am învăţat cum să ne curăţam cuticulele fără să le tăiem, ne-am făcut unghiile şi am ascultat muzică. Cu drag vă aştept, în număr cât mai mare, la „Lady’s club” în fiecare joi de la ora 11,00!






















miercuri, 25 februarie 2015

Activitati culturale 25.02.2015 (Moara cu noroc)

25.02.2015   MOARA CU NOROC  – IOAN SLAVICI

RECENZIE  DE CARTE

Pentru popularizarea fondului de carte Biblioteca „Nicolae Iorga”, comuna I.C. Brătianu, judeţul Tulcea, a organizat o recenzie de carte şi anume romanul "Moara cu noroc" de Ioan Slavici. Activitatea s-a desfăşurat în incinta şcolii generale „Ion Creangă” din comuna noastră, la care au participat eleviii clasei a VIII-a.





Primul mare scriitor ardelean modern este Ioan Slavici, născut la Siria, judeţul Arad, în ziua de 18 ianuarie 1848 şi care a trăit până la 1925.
Prima nuvelă a apărut în 1873 “Revoluţia din Pârleşti” urmează “Moara cu noroc”, “Vatra părăsită”, “Pădureanca”, “Popa Tanda”, “Budulea Tachi” şi nu în ultimul rând romanul “Mara”.
Nuvela “Moara cu noroc”, publicată pentru prima dată în anul 1880, este cea mai amplă nuvelă a lui Slavici şi poate fi considerată drept un mic roman. Oamenii şi locurile răsar vii din memoria omului matur, rămas strâns psihologeşte de meleagurile natale, de lumea din pusta ardeleană. Naraţiunea ni se înfăţişează, strâns, sobru, apropiată oarecum de genul poliţist. Locuri sălbatice, mlaştini, păduri negre străbătute de nesfârşite turme de porci, porcari şi boitari cu apucături primitive, hanul din singurătatea de la răscrucea din vale, jafuri nocturne, omoruri la drumul mare iată câteva elemente pentru un roman palpitant, cu toate că nu aceasta pare să fi fost în atenţia autorului. Preocuparea lui principală este latura morală, aceea că lăcomia de bani şi dorinţa de a fi stăpânul de temut al lumii, aduce nenorociri. Este în “Moara cu noroc” pe lângă accentul moral un dram de exotism şi de extraordinar ceea ce a determinat şi realizarea unui bun film care însă nu ne scuteşte de citirea atentă a acestei remarcabile opere clasice.


Surse: Moara cu noroc, Ioan Slavici, Editura Jurnalul Naţional, Bucureşti, 2010; ro.wikipedia.org;

marți, 24 februarie 2015

Activitati educative 24.02.2015 (La revedere, Iarna)

24.02.2015  CLASA O – LA REVEDERE, IARNA

ÎN VIZITĂ LA BIBLIOTECĂ

Pentru atragerea unui număr cât mai mare de tineri la activităţile Bibliotecii „Nicolae Iorga” din comuna I.C. Brătianu, astăzi 24.02.2015, în parteneriat cu Şcoala “Ion Creangă” şi Grădiniţa din comuna I.C. Brătianu, am organizat împreună cu doamna învăţătoare Mitache Angi Păpuşica o vizită, a micuţilor copii de la clasa 0, la sediul bibliotecii pentru a  spune „La revedere, Iarna”. După prezentarea anotimpului iarna, copiii şi-au luat la revedere cu un cântecel minunat, iar la final am vizionat un film de desene animate intitulat “Crăiasa zăpezii”.
La această activitate educativă a participat un număr de 12 copii de la clasa 0, care au urmărit cu mare interes şi entuziasm prezentarea de mai sus dar şi desenul animat.
După terminarea filmului copiii împreună cu doamna învăţătoare au purtat o mică discuţie cu referire la anotimpul iarna şi au sugerat să mai participe la o astfel de activitate.

Cum a fost vă invit să descoperiţi în imaginile următoare:





















luni, 23 februarie 2015

Activitati educative 23.02.2015 (Jocul pe calculator)

23.02.2015   SERVICII LA BIBLIOTECĂ

JOCUL PE CALCULATOR

Pentru atragerea unui număr cât mai mare de utilizatori la activităţile Bibliotecii „Nicolae Iorga” din comuna I.C. Brătianu, începând cu 1 iulie 2014, BIBLIOTECA “NICOLAE IORGA” a iniţiat servicii noi de bibliotecă.
Astăzi, luni – 23.02.2015, în cadrul serviciului „Jocul pe calculator” am jucat diverse jocuri de cultură generală şi alte jocuri distractive. Cu drag vă aştept, în număr cât mai mare, la joacă în fiecare luni de la ora 15,00!







duminică, 22 februarie 2015

Activitati educative 22.02.2015 (Primavara)

22.02.2015   ORA DE JOACĂ

PRICHINDEII!

Pentru atragerea unui număr cât mai mare de utilizatori la activităţile Bibliotecii „Nicolae Iorga” din comuna I.C. Brătianu, în fiecare duminică începând cu ora 11, BIBLIOTECA “NICOLAE IORGA” invită “Prichindeii” la ORA DE JOACĂ, din program: desene, poveşti, calculator, jocuri şi surprize.

Astăzi, duminică – 22.02.2015, am citit poezii despre primăvară, am colorat primăvara şi ne-am jucat pe calculator. Cum a fost vă invit să priviţi în imaginile următoare: