Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 decembrie 2012

SCRISOARE DESCHISA



SCRISOARE DESCHISĂ

Către:  CONSILIUL LOCAL I.C. BRĂTIANU, JUDEŢUL TULCEA
            PRIMARUL COMUNEI I.C. BRĂTIANU, TULCEA



Domnilor Consilieri locali, domnule Viceprimar, domnule Primar

În lupta aprigă dintre dumneavoastră pentru a demonstra supremaţia legislativului în faţa executivului uitaţi cine este mai presus de consiliul local şi de primar:
Oamenii din comuna I.C. Brătianu, judeţul Tulcea, locuitorii comunei la care aţi mers din poartă în poartă pentru a cerşi votul, promiţându-le un trai mai bun şi o viaţă mai bună pentru ei şi pentru copiii lor.
Aţi minţit şi i-aţi uitat?
Pentru că nu există suficient personal în primărie şi pentru că nu găsiţi o soluţie la această problemă, obligaţi bibliotecarul comunal să muncească în primărie iar biblioteca o ţineţi închisă. Sunt aproximativ 10 mii de volume de carte, sute de mii de lei investiţii şi mii de dolari în aparatură IT care stau închise în biblioteca „Nicolae Iorga”, din comuna I.C. Brătianu, judeţul Tulcea.
Biblioteca este poarta către universul cunoaşterii. Biblioteca nu este doar un capitol la cheltuielile bugetare. Chiar dacă nu produce venituri imediate în bani, biblioteca contribuie la dezvoltarea comunei noastre. 60% dintre locuitori nu au posibilitatea de a cumpăra o carte iar alţi 35% nu consideră necesară achiziţia unei cărţi şi doar 30% dintre cetăţenii din comuna I.C. Brătianu îşi permit luxul de a avea un calculator pentru ei şi pentru copiii lor.
Nu este prea târziu să vă ţineţi de promisiuni, DESCHIDEŢI BIBLIOTECA, daţi o şansă reală oamenilor din comună să beneficieze de accesul la informaţie, de posibilitatea de a împrumuta cărţile necesare, de a folosi calculatoarele şi internetul, de a participa la cursuri şi programe de instruire şi de a petrece timpul liber într-un mediu plăcut, ascultând muzică, vizionând filme sau răsfoind cărţi şi reviste.
Noi, vom mai ocupa aceste funcţii şi posturi câţiva ani şi vom face umbră pământului cât ne va răbda CEL DE SUS, dar după noi? Ce se va întâmpla cu copiii noştri? Ce se va întâmpla cu viitorul comunei noastre?
Vă rog din suflet adoptaţi hotărâri în şedinţele de consiliu local nu cu mintea plină de ură şi ambiţii personale în lupta politică ci cu inima deschisă pentru viitorul copiilor noştri şi a comunei I.C. Brătianu, judeţul Tulcea. Arătaţi oamenilor că vă pasă de ei şi de viitorul lor, faceţii mândri că au ştiut să-şi aleagă conducătorii.


Cu speranţă, vă mulţumesc!
Bibliotecar,
Elena Ţopa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu