Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 27 mai 2015

Activitati culturale 27.05.2015 (Capitanii curajosi)

27.05.2015   CĂPITANII CURAJOŞI  – RUDYARD KIPLING

RECENZIE  DE CARTE

Pentru popularizarea fondului de carte Biblioteca „Nicolae Iorga”, comuna I.C. Brătianu, judeţul Tulcea, a organizat o recenzie de carte şi anume romanul "Căpitanii curajoşi" de Rudyard Kipling. Activitatea s-a desfăşurat în incinta şcolii generale „Ion Creangă” din comuna noastră, la care au participat eleviii clasei a V-a.






Născut în India, în anul 1865, autorul celebrelor volume “Cartea Junglei”, “Motanul maltez”, “Kim”, “Omul care voia să fie rege”, este familiar cititorilor din nenumărate ţări de pe glob, iar lucrările sale au fost traduse în zeci de limbi. Călător îndrăzneţ, englezul Kipling a călătorit din India până în America şi a cunoscut astfel viaţa oamenilor de pe toate continentele lumii, pe care a redat-o cu mare talent în opera lui. Romanul “Căpitanii curajoşi” surprinde aventura pe mare a lui Harvey Cheyne, răsfăţatul fiu al unui american bogat. Trecând prin nenumărate întâmplări, primejdii şi ameninţări, tânărul Harvey devine un marinar de nădejde, curajos, priceput şi gata să înfrunte orice primejdie. La sfârşitul sezonului de pescuit, după câteva luni de la căderea lui de pe puntea pachebotului de lux, Harvey îşi regăseşte părinţii. Aceştia, fericiţi peste măsură să-şi revadă fiul pe care-l credeau mort, sunt, în acelaşi timp, surprinşi să descopere noul caracter al băiatului lor, căruia munca grea şi riscul vieţii pe mare îi schimbaseră complet concepţiile asupra lumii.


Surse: Căpitanii curajoşi, Rudyaed Kipling, Editura Corint, Bucureşti, 2001, ro.wikipedia.org;  www.libris.ro;  adevarul.ro;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu