Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 21 ianuarie 2015

Activitati culturale 21.01.2015 (Robin Hood)

21.01.2015   ROBIN HOOD – HENRY GILBERT

RECENZIE  DE CARTE

Pentru popularizarea fondului de carte Biblioteca „Nicolae Iorga”, comuna I.C. Brătianu, judeţul Tulcea, a organizat o recenzie de carte şi anume romanul „Robin Hood” de Henry Gilbert. Activitatea s-a desfăşurat în incinta şcolii generale „Ion Creangă” din comuna noastră, la care au participat eleviii clasei a VIII-a.






Henry Gilbert s-a născut pe 26 septembrie 1868 la Somerville, Massachusetts, SUA. Numele lui complet este Henry Franklin Belknap Gilbert. A urmat cursurile Conservatorului din New England. După absolvirea Conservatorului, s-a orientat însă către afaceri. Abia după 1900 revine la prima dragoste, muzica, fiind captivat de folclor, în general, de cel sud-american, în special.
Henry Gilbert este cunoscut pe plan mondial şi pentru activitatea sa ca muzician. Operele sale de seamă sunt: "Dansul din Congo", "Uvertura comică inspirată de negri", "Rapsodia negrilor".
Ca scriitor, s-a remarcat datorită lucrărilor pentru copii: Robin Hood şi Cavalerii Regelui Arthur: Povestea rescrisă pentru băieţi şi fete. A încetat din viaţă la 19 mai 1928.
Acest roman prezintă aventurile unui proscris neînfricat numit Robin Hood. Văzând în fiecare zi cum săracii sunt batjocoriţi, jefuiţi şi torturaţi de către feţele bisericeşti şi de cavaleri, tânărul a decis să ia atitudine. Împreună cu 20 de şerbi fugiţi de la stăpânii lor, s-a refugiat în Pădurea Verde care ia devenit între timp casă. Când un om trecea prin pădure, îi erau ceruţi bani pentru vamă. Bineînţeles, puţini oameni plăteau de bună voie. Unii minţeau spunând că nu au bani, iar alţii opuneau rezistentă, în zadar însă căci protagonistul nostru era bun arcaş. Majoritatea banilor strânşi erau dăruiţi sărmanilor.
Datorită vitejiei şi a dreptăţii lui, i s-au alăturat mai mulţi oameni şi prieteni pe care se putea baza în momente grele. Şi au fost multe ocazii în care aceştia l-au ajutat căci, pe cât era de apreciat de către ţărani, pe atât era de urât de nobilime. Mulţi lorzi au încercat să îl prindă, pentru a-l omorî  în cel mai ruşinos mod: spânzurându-l. Dar Robin Hood era un om inteligent şi curajos, reuşind de fiecare dată să scape din capcanele întinse pentru a pune mâna pe el. Având de partea lui nişte “prieteni din pădure”, o fată de nobil, o armată de şerbi şi pe Maica Domnului, Robin era invincibil.


Surse: ro.wikipedia.org;  ro.serialreaders.com;  pustoaicaciteste.wordpress.com;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu