Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 martie 2015

Activitati culturale 11.03.2015 (Lumea disparuta)

11.03.2015   LUMEA DISPĂRUTĂ  – ARTHUR CONAN DOYLE

RECENZIE  DE CARTE

Pentru popularizarea fondului de carte Biblioteca „Nicolae Iorga”, comuna I.C. Brătianu, judeţul Tulcea, a organizat o recenzie de carte şi anume romanul ştiinţifico-fantastic "Lumea dispărută" de Arthur Conan Doyle. Activitatea s-a desfăşurat în incinta şcolii generale „Ion Creangă” din comuna noastră, la care au participat eleviii clasei a VI-a.







Arthur Conan Doyle a trăit între anii 1858 – 1930, debutează în literatură la vârsta de 28 de ani şi se impune rapid datorită seriei de romane poliţiste, care-l au ca personaj central pe originalul detectiv Sherlok Holmes.
În 1912, Conan Doyle publică romanul ştiinţifico-fantastic „Lumea dispărută”, în care suntem martorii confruntării a două lumi aflate la distanţă de sute de ani. Conducătorul expediţiei pornit în căutarea lumii dispărute este profesorul Challenger, care se avântă într-o teribilă aventură prin ţinuturile stranii din mlăştinile amazonului, pentru a demonstra autenticitatea unei ipoteze ştiinţifice, care trezeşte neîncrederea în lumea cercetărilor. I se alătură Lordul Roxton, care contribuie cu experienţa sa, la reuşita expediţiei, şi tânărul ziarist Malone, însufleţit de gândul fulminantelor reportaje pe care le va trimite ziarului său. Întâmplările prin care aceştia trec înflăcărează fantezia şi imaginaţia cititorilor constituind o magnifică şi palpitantă lecţie – de botanică, de zoologie, de paleontologie – şi în acelaşi timp, o admirabilă lecţie de demnitate şi cutezanţă.



Surse: Lumea dispărută, Arthur Conan Doyle, Editura Corint, Bucureşti, 2002; ro.wikipedia.org;  www.libris.ro;  librarie.carturesti.ro;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu