Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 decembrie 2010

Sărbătoarea locală la I.C. Brătianu

„ZILELE ZACLĂULUI”

Primăria comunei I.C. Brătianu reprezentată de dl primar Viorel Chiriţă în parteneriat cu Căminul cultural reprezentat de d-na referent cultural Crăciun Mariana, Biblioteca „Nicolae Iorga” reprezentată de d-ra bibliotecar Elena Ţopa şi în colaborare cu voluntarii: Polodeanu Liliana, Păsărin Mariana, Chivu Mihai şi Crăciun Alexandru (sonorizare), a organizat un spectacol artistic pentru locuitorii comunei cu ocazia sărbătorii locale „Zilele Zaclăului” (denumirea veche a comunei). 
Viorel Chiriţă
Discursul de deschidere a aparţinut, aşa cum era şi normal, d-lui primar Viorel Chiriţă. Apoi spectacolul a început cu doi tineri ai comunei Stoica Cristiana voce, muzică populară acompaniată de fratele ei Stoica Silviu la orgă. S-a continuat pe ritmuri populare invitând la joc pe toţi locuitorii, grupul de copii, din comuna I.C. Brătianu, viitori membrii ai ansamblului „Zaclău” care ne-au încântat jucând o sârbă, cum se face pe la noi, acompaniaţi la orgă de un alt tânăr din comună Damian Dănuţ. Mariana Păsărin o mamă talentată ne-a cântat şi încântat acompaniată de Stoica Silviu, iar fetiţele au încins hora în două părţi şi apoi s-au prins în perechi alaturi de băieţi, pentru un alt dans popular. 
Copii din I.C. Bratianu - Sârba-
Pasarin Mariana


Ansamblul "Ghiocel de la Luncaviţa"







Una dintre surprizele pregătite de dl primar Viorel Chiriţă a fost aducerea pe scena căminului cultural a Ansamblului „Ghiocel de la Luncaviţa” coordonat de prof. Tănăsuică Cătălin. Un adevărat tur de forţă de 30 de minute, în care 32 de copii luncăviţeni au ridicat sala în picioare, iar cele trei bijuterii, adevărate piese de rezistenţă. Mulţumim ansamblului şi mulţumim d-lui Ilie Ştefan primarul comunei Luncaviţa pentru că a colaborat cu noi la această sărbătoare.
Un alt tânăr din comună, remarcat şi cunoscut pentru calităţile lui vocale şi instrumentale a urcat pe scenă, Toma Marian zis Jaga, acompaniind un alt invitat Sevastian Nicu.
O voce minunată, un timbru deosebit şi câteva melodii dobrogene originale ne-au fost prezentate de o altă surpriză pregătită de dl primar şi anume, d-ra Gălăţanu Ancuţa Daniela, membra ansamblului „Plai de Dor” de la Niculiţel, acompaniată de Damian Dănuţ la orgă. Mulţumim d-lui Florin Pascale primarul comunei Niculiţel pentru colaborare.
Beatrice şi Răzvan
După muzică şi jocuri populare s-a schimbat ritmul şi genul muzical, iar d-ra Răducan Livia o talentată tânără din comună a încântat publicul cu muzica uşoară, având în spate şi două dansatoare.
Ultima dintre surprize a fost prezentarea de dansuri sportive, excelent executate de doi talentaţi copii membrii ai clubului de dans sportiv „Acanta” din Galaţi, Axinte Beatrice Elena şi Manolache Răzvan. Beatrice având adânci rădăcini în comună. Mulţi dintre cei prezenţi în sală au văzut astlfel de dansuri doar la televizor.
Au urmat minunatele fetiţe (eleve a Şcolii "Ion Creangă", din clasele  a IV-VIII-a) care fac parte din „Grupul vocal ICB” coordonat de d-ra bibliotecar Elena Ţopa care au prezentat cântece de iarnă.
Trei tinere din comună, minunate, talentate şi foarte exotice au încins atmosfera în sală cu un dans arăbesc.
Cristiana Stoica
Superbele dansatoare









Fraţii Stoica Cristiana voce şi Silviu la orgă au demonstrat că nu se pricep doar la muzică populară aşa că ne-au cântat şi muzică uşoară.
Iar surorile Răducan Livia la chitară şi Cerasela voce au încântat publicul cu un colind.
Toţi protagoniştii au urcat pe scenă pentru a colinda publicul, cu colinde locale, încheiind astfel un spectacol minunat de 2 ore şi 30 minute.

Mulţumim tuturor organizatorilor, invitaţilor, soliştilor, spectatorilor şi tuturor celor care au participat la spectacolul oferit locuitorilor comunei I.C. Brătianu cu ocazia sărbătorii „Zilele Zaclăului”!

Un comentariu:

  1. Felicitari, un spectacol minunat. Se vede ca Elena a fost adanc implicata in aceasta activitate, am recunoscut si stilul ei de dans, ma refer la sarba. Felicitari tuturor si mult succes pe mai departe.

    Rufele se spala in familie, nu in presa, pacat.

    RăspundețiȘtergere